Ett porträtt på två systrar i 60-års åldern som har lekt tanter sen de var barn. Leken fortsätter i en ålder där leken blir en bearbetning för en omedveten kommunikation och en slags lekfull sorg i de syskonroller som skapats. En film om åldrande, existentiella frågor, konkurrens, spegling och acceptans i att vara en åldrande kvinna i början av tredje akten. Hur påverkar barndomen oss och är det möjligt att bryta våra familjeroller som vi en gång blev tilldelade?
Regi: Charlotte Berglin
Med stöd från Region Halland, Konstnärsnämnden och Göteborgs stad
Liselotte och Charlotte var tio år när de upptäckte videokameran. Att spela ut framför kameran började först som en oskyldig lek men blev snart ett behov som växte sig starkare. De två barndomsvännerna tar oss med på en känslomässig resa i där man försöker mötas med sina värderingar generationer emellan.
Dokumentär 2008, 48 min Göteborgs Filmfestival, SVT 2009
Vi ser på tv och läser om andliga medier som är i kontakt med andra sidan. Men sällan får vi lära känna människan bakom det andliga mediet. Frågor som när upptäckte de sin förmåga att se det som vi andra människor inte verkar göra. Hur har förmågan påverkat deras liv och hur ger den sig till känna. Kan alla människor utveckla och utbilda sig till att se och känna andevärlden?
Lena Ranehag, Christina Färm, Andreas Hindström, Helena-Magdalena Ivekrans, Jörgen Sundvall och Marion Dampier-Jeans förmedlar om sin tro och kunskap om den inre världen.
Enneagrammet är berättelsen om människans drivkrafter och behov av att styra sin tillvaro. Här finns nio olika livsstrategier, och varje strategi har sin ljusa sida liksom sin skuggsida. Här hittar vi berättelser om olika komplexa mänskliga mönster, om förhållningssätt till livet, om olika värderingar och övertygelser liksom olika reaktioner på sådant som händer. Modellen hjälper oss att förstå oss själva och andra bättre och för oss därmed närmare varandra. Charlotte Berglin, Scarlet Film, och Elisabeth Wiktorén, Enneagramskolan, har gjort en intervjufilm om de nio enneagramtyperna. Den består av nio tio-minuters intervjuer med två personer från varje enneagramtyp. Dessutom finns en kortversion på två minuter per typ. Filmen illustrerar, på ett strukturerat och tydligt sätt, hur de nio enneagramtyperna hanterar sina respektive teman, övertygelser och drivkrafter – både positiva och negativa, och hur de ser på sig själva, på andra och på tillvaron.